Bojttal együtt? – íme az ökör, és az ő uszálya!
Bojttal együtt árulják? – kérdezte hosszas gondolkodás után operatőr barátom, akinek egyszer egy hosszú forgatásra hazautazva elmeséltem, milyen ököruszályt tudok én készíteni. Még olyat se hallott, hogy a marha farkát bármire is lehet használni! Amikor megkóstolta, már nem voltak kétségei! Mutatom!
Hozzávalók:
- 1 marhafarok
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg fehérrépa
- 10 dkg zellergyökér
- 10 dkg karalábé
- 6 db nagyobb csiperke gomba
- 3 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 1 nagy fej hagyma
- 10 szem bors
- 1 csomag petrezselyemzöld
- só – ízlés szerint
Elkészítés:
Eleve úgy kérem az én drága hentesemnél, hogy darabolja fel a marhafarkat. Az egészet beteszem pirítani egy tepsibe. Ha mindenütt van már színe, az összeset belerakom egy nagy fazékba, majd hozzáadom a leveszöldségeket, a paradicsomokat, a paprikát, a gombafejeket, a petrust, a sót és a borsot. Felöntöm vízzel és lassan, pici lángon kezdem melegíteni, és azután hagyom, hogy jól „gyöngyözzön” a levesem. Ha megpuhult a zöldség, kiveszem a léből. Ha azt látom, hogy a hús szinte leomlik a csontról, kész a levesem. Tálaláskor sosem fejtem le a csontról a húst, mert úgy gusztusosabb! A zöldségeket kedved szerint darabold. A húslevest átszűrve öntsd rá! Valami mennyei! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.