Facebook hozzászólás
751

Borsos lazacfilé ödögszekéren

A minap felfigyeltem egy érdekes gombára, pontosabban nem is a gomba volt az érdekes, mert a gomba az gomba. Tönkje van, kalapja, és ennyi, barnább, sárgább, fehérebb, csúnyább, szebb, kívánatosabb. Jó, ez valamivel szebb szebb volt a többinél; főleg, a megszokott, sampipi és laskához képest. Ördögszekér gomba: A laskagombák királynőjének is nevezik ezt a pompás kis gombafélét, állaga kellemesen roppanós, íze kissé borsosan aromás,  mondhatjuk rá, hogy finoman csípős jelleget ölt. Sok jó élettani hatása ismeretes, például szabályozza a koleszterinszintet, a vércukorszint csökkentésében is szerepet játszik, a véredények falát, és az immunrendszert is erősíti…, egyébkéntúgy, mint a többi laskagomba fajta.

 

Borsos lazacfilé, Kép: Steffel Csaba
Borsos lazacfilé, Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A lazacfiléket bátran meghintjük borssal, megsózzuk, és 10-15 percig pihentetjük, majd grillen szépen megsütjük. A megtisztított gombákat hosszában felszeleteljük, és sózás nélkül kevéske olívaolajon megpirítjuk, az utolsó pillanatokban megszórjuk az aprított zöldfűszerekkel, és lecsepegtetve hozzáadjuk a gyöngyhaggymát, de csak annyi időre, hogy épp átmelegedjen majd megsózzuk. Köretnek sós burgonyát kínálunk. Jó étvágyat!

Brokkoli és szűz, avagy előttem az asztalom
Van egy csoport a fészen, ahol az Admin -Limara- minden nap felteszi a kérdést, hogy mit eszünk ma? Ma, épp amikor átnéztem a hűtőt, kipakoltam az asztalra amit el kell használni, pont akkor jött ez a kérdés; én pedig hama-gyorsan felsoroltam az előttem levő dolgokat, és hozzátettem, nnna, ezekből lesz valami…, és képzeljétek el, ez a valami lett belőle, és most se teketóriáztam vele sokat – írta az őrülten jó ételek tudója.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!