Facebook hozzászólás
407

Borzas cukkinim karottás párolt rizzsel

Ezer arca van a cukkininak. Ez majdnem egy szokásos recept, de egy picit megbolondítottam a reszelt sajttal. Annyira jól sikerült, hogy a férjem újra és újra azt kéri: ismételjünk! Nosza! Ünnepi ebédnek épp úgy jó, mint könnyű vacsorának.    

Borzas cukkinim, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók 3 éhes szájhoz:

  • 2 közepes méretű cukkini
  • 15 dkg trappista sajt
  • ételízesítő vagy só
  • liszt-tojás-prézli a panírozáshoz
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 zacskó gyorsrizs
  • 1 cs petrezselyem

Elkészítés:

Tégy fel sós vizet a rizshez. Kockázd fel a sárgarépát, és pici vajon párold meg, majd tedd egy jénaiba. Ha forr a víz, dobd bele a gyorsrizses zacskót. Pucold meg a cukkiniket, szeleteld kb. ujjnyi vastagra, és szórd meg ételízesítővel (szupermaketekben külön lehet kapni zöldségekre való ízesített sót!) vagy csak egyszerűen sózd meg. Álljon így legalább negyedóráig. Ezalatt reszeld le a sajtot. Készítsd elő a panírozáshoz szükséges tálkákat, öntsd mindegyikbe a megfelelő anyagot. Felezd meg a reszelt sajtot, egyik részét add a felvert tojáshoz, a többit a zsemlemorzsához. Bő, forró olajban süsd ki a bundás cukkinket, és szedd ki papírszalvétára. A rizst vedd ki, csöpögtesd le, dobd rá a sárgarépára, tégy rá egy tk vajat, majd szórd meg apróra vágott petrezselyemmel és jól keverd össze. Keress egy tálkát, amibe adagonként kiszeded a rizst, és ráborítod a tálalótányérra. Rakd köré a bundás cukkini-szeleteket, majd díszítsd kedvedre. Adj hozzá tartárt! Jó étvágyat!

Húsmentesen
Kedvenc biokertészem minden héten meglep a csodálatos és persze aktuális zöldségekkel. Ezúttal például rengeteg sárga cukkinit kaptam: kicsit és nagyot vegyesen. Volt még a csomagban új vöröshagyma, paradicsom, így adta magát ez a náluk már rég kedvelt és bevált könnyű finomság. Húsmentes nyári recept, a férjemnek nagyon ízlett! Itt a recept!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!