Burgonyakrémleves édesburgonyával baconchipssel
Vegyesen használtunk ehhez a leveshez hagyományos, illetve édesburgonyát, így az édesburgonya nem vitte el nagyon a végeredményt az édes irányba. A ropogós bacon pedig megkoronázta az élményt.
Hozzávalók :
5 darab nagyobb méretű sárga héjú burgonya,
egy darab nagy méretű fehér húsú édesburgonya,
egy fej vöröshagyma,
só,
egy késhegynyi őrölt babérlevél,
egy késhegynyi frissen darált fehér bors,
bacon,
víz
Elkészítés:
A burgonyákat, az édesburgonyát és a vöröshagymát megpucoltam, majd mindent felkockáztam és meleg vízben feltettem főni őket együtt. Sóztam, borsoztam,őrölt babérlevéllel meghintettem és az egészet puhára főztem. Ezután kézi botmixerrel az egészet jól átdolgoztam-pürésítettem. A bacont kockára vágtam, majd egy kevés zsiradékon ropogósra sütöttem és a kitálalt krémlevesem tetejére halmoztam. Harmonikus ízű, kellemes -selymes krémlevest kaptam, amihez nagyon jól passzolt a ropogósra pirított baconchips.
Lívia többi receptjét itt találjátok.
A burgonya a legnagyobb ász a konyhában, nemcsak krémleves, de számtalan más étel is készíthető belőle, például tárkonyos főzelék, amit csirkével tálaltunk. Kattins a képre a receptért!
Hozzászólás zárolva.