Céklás rizottó pulykamellel
Aki szeret főzni, az bátran kísérletezik is. Ez a céklás, gusztusos fogás is pont ilyen, ki kell próbálni! A Gallicoop háziasszonya, Dosso Gabi elárulja Nektek a receptet. Nyugodtan vágjatok bele! Istenien néz ki, és persze egészséges is!
Hozzávalók 4 éhes szájhoz:
- 60 dkg pulykamell
- só
- bors
- kakukkfű
- 4 ek olívaolaj
- 1 nagy fej hagyma
- 40 dkg rizottórizs (arborio vagy más kerekszemű rizs)
- 2 dl fehérbor
- 1 l alaplé
- 1 db kisebb cékla
- friss snidling
Elkészítés:
A pulykát vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, rátesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukat megpirítjuk. A céklát meghámozzuk, és lereszeljük, vagy robotgépben ledaráljuk. A hagymát felaprítjuk, és megdinszteljük az olajon egy nagy, mély serpenyőben. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetjük, míg opálossá nem válik. Hozzáöntjük a fehérbort, és kevergetjük, míg a rizs beszívja. Végül hozzáadjuk a céklát, majd az alaplevet fokozatosan adagolva: mindig akkor öntünk még hozzá, amikor a rizs a folyadékot beszívta. Folyamatosan kevergetjük. Ha kész, sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a rizottó tetejére kanalazzuk a pulykát és megszórjuk friss snidlinggel. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.