Facebook hozzászólás
839

Céklás rizottó pulykamellel

Aki szeret főzni, az bátran kísérletezik is. Ez a céklás, gusztusos fogás is pont ilyen, ki kell próbálni! A Gallicoop háziasszonya, Dosso Gabi elárulja Nektek a receptet. Nyugodtan vágjatok bele! Istenien néz ki, és persze egészséges is!   

Céklás rizottó pulykamellel, Kép: Gallicoop
Kép: Gallicoop

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

  • 60 dkg pulykamell
  • bors
  • kakukkfű
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 40 dkg rizottórizs (arborio vagy más kerekszemű rizs)
  • 2 dl fehérbor
  • 1 l alaplé
  • 1 db kisebb cékla
  • friss snidling

Elkészítés:

A pulykát vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, rátesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukat megpirítjuk. A céklát meghámozzuk, és lereszeljük, vagy robotgépben ledaráljuk. A hagymát felaprítjuk, és megdinszteljük az olajon egy nagy, mély serpenyőben. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetjük, míg opálossá nem válik. Hozzáöntjük a fehérbort, és kevergetjük, míg a rizs beszívja. Végül hozzáadjuk a céklát, majd az alaplevet fokozatosan adagolva: mindig akkor öntünk még hozzá, amikor a rizs a folyadékot beszívta. Folyamatosan kevergetjük. Ha kész, sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a rizottó tetejére kanalazzuk a pulykát és megszórjuk friss snidlinggel. Jó étvágyat!

Pulykamelles-cukkinis-lilahagymás masnitészta
Cukkini nélkül el sem képzelhetjük a heti menüt. Rögtön egy különleges tésztás varázslattal kápráztatunk kezdésnek. Nemcsak ízben, de látványban is különleges és megkapó. Hazafelé vegyél egy kis pulykamellet!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!