Családi karcsúsító uborkasalátám vacsorára
Azt szokták mondani, amíg ilyen gyönyörű idő van, addig a kovászos uborkának igazi szezonja van! Csak halkan súgom meg, hogy a koviubi elkészítéséhez nem a nap, hanem a meleg kell, tehát, ha találsz a lakásban ilyen helyet, télen se add fel. Ez a saláta pedig egyszerűen remek.
Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 4 kovászos uborka
- 1 nagy nyers, salátának való uborka
- 25 dkg paradicsom
- 25 dkg zöldpaprika
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg tejszínes krémsajt
- 2 dl kefír
- 4 ek olaj
- 1 csokor apróra vágott kapor
- 1 kk törött fekete bors
- 1/2 dl kovászos uborka leve
- ízlés szerin cukor, só
Elkészítés:
Keverd jól el a krémsajtot a kefírrel, majd add hozzá az uborkalevet, az olajat, a borsot, a kaprot, a cukrot és a sót, majd irány a hideg terasz, vagy a hűtő! Amíg az elegy pihen, karikázd le a zöldpaprikát, a kétféle uborkát, a kis cikkekre vágott paradicsomot, majd vágd vékony szeletekre a hagymákat. A krémes elegyet keverd össze a felkarikázott zöldségekkel egy szép, mély salátástálban. Fedd le mondjuk egy fóliával vagy tányérral, és tedd a hűtőbe. Tálalás előtt keverd át újra, és úgy adagold ki!
Önmagában is isteni, de például hideg sültekhez is adhatod!
Hozzászólás zárolva.