Csicseriborsó aszalt paradicsommal – Klári néni receptje alapján
Van nekünk egy Klári nénink aki – mondhatni – barátunk – írja Pammer Lívia. Egy csodás tavaszi napon Klári néni hozott nekik ebből a csicseriborsós ételből, még langyos pirítóssal és reszelt sajttal. Az ő instrukciói alapján hétvégén Livi is elkészítette a saját verzióját. Rajta, próbáljátok ki Ti is.
Hozzávalók:
- 1 doboz csicseriborsó konzerv
- aszalt paradicsom
- kurkuma
- gyömbér
- só
- fokhagyma
- egy fej vöröshagyma
- zsiradék
- sajt
- kenyér a pirítóshoz
Elkészítés:
A hagymát kevés zsiradékon puhára pároljuk, kevés vízzel felöntjük, és hozzáadjuk a csicseriborsót. Sózzuk, fokhagymagerezdet reszelünk hozzá, ízesítjük kurkumával és gyömbérrel, majd kicsit átpároljuk. Nem kell sok idő a főzéshez mert a konzerv csicseriborsó már átgőzölt formában került a dobozba. A főzés végén hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, és éppen csak egyet “rottyantunk” rajta. Tálaláskor reszelt sajtot és pirítóst kínálunk hozzá. A fűszerekkel ki-ki ízlése szerint bánjon!
Köszönöm Klári néninek a kiváló receptet!
Hozzászólás zárolva.