Facebook hozzászólás
551

Csicsókás grenadírmars

Ugyanúgy készül tulajdonképpen, hagyományos társa, a krumplis változat, de a csicsóka egészségünkre gyakorolt hatása jelentős – például normalizálja a vércukrot -, úgyhogy érdemes így is kipróbálnunk.

Csicsókás grenadírmars, Kép: orultenjoetelek.blogspot.hu
Kép: orultenjoetelek.blogspot.hu

Hozzávalók:
25-30 dkg fodros nagykocka tészta
80 dkg csicsóka
15 dkg kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
fűszerpaprika
őrölt kömény (akár római kömény)
bors, só

Elkészítés:
A csicsókát megtisztítjuk, meghámozzuk, (ezt többféleképp lehet, van, aki kaparja, van aki  zöldség hámozóval pucolja, igaz, ez esetben célszerű olyant válogatni, amelyik nem túl „bibircsókos”), aztán félcentis kis kockákra daraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, a szalonnát felcsíkozzuk, és kevéske zsiradékon együtt szépen megpirítjuk.
Hozzáadjuk a csicsókát, sózzuk, borsozzuk, köménnyel és egy kevése majoránnával ízesítjük, meghintjük fűszerpaprikával, elkeverjük és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi.
Miközben a csicsóka jó puhára megfő, most az sem baj, ha kicsit szétesik, kifőzzük a fodros tésztát.
Ha a ragunk elérte a kellő puhaságot, egy burgonyatörővel, vagy akár egy erősebb villával összetörjük a csicsókát, és belefogatjuk a kifőtt tésztát.

Csicsóka krémleves, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

 

 

Vannak ételek, amelyek – mondjuk ki az igazságot – egyáltalán nem szépek. Ez a leves is azt a tábort erősíti, de az íze nagyon kellemes, diós, a bacon chips remekül illik hozzá. Arról nem beszélve, hogy szuper egészséges, mivel a csicsóka igen előkelő helyet foglal el az egészséges zöldségek listáján. Kattints a képre a receptért!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!