Csirkeszárny kagylómártásban
Nálam a csirkeszárny mindig nyerő, bárhogyan is legyen elkészítve. Ezt a receptet már akkor imádtam, amikor még nem is jártam a Távol-Keleten. Vonzalmam a kagylómártásos csirkeszárnyhoz onnantól csak nőtt. Ez a fogást a kínai konyhaművészetben az előételek között szolgálják fel. Pálcikát nem használnak, kézzel eszik. Csirkét egyébként is lehet kézzel enni!
Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 1/2 kg csirkeszárny
- 3 ek kagylómártás (nagyobb áruházakban kapható!)
- 1 ek szójamátás
- 2 dl szárnyas erőleves
- 1 kk barna cukor
- 1/2 kk só
- 1 tk apróra vágott gyömbér
- késhegynyi őrölt fekete bors
Elkészítés:
Tedd a wokba vagy a lábasba szárnyakat. Önts rá vizet, hogy ellepje, és forraljd fel lassú tűzön. Ha felforrt, hagyd még öt percig a tűzön, majd öntsd le róla a vizet. Jöhet hozzá a kagyló- és a szójamártás, az erőleves, a só, a cukor. Forrald fel, majd nagyon gyenge lángon főzd kb. 25 perceg. Ha a szárnyak megpuhultak, szórd rá a gyömbért, a borsot, ha kell, még tegyél rá sót. Tálald forrón! Kínálj hozzá keleti tojásos rizst, és ha többen vagytok, és amúgy is több köretet tálalsz, adj hozzá fafülgombás rizst is! Tényleg mennyei!
Hozzászólás zárolva.