Csodaszarvasom Pápáról
Ennek a receptnek az a pontos elnevezése, hogy hirtelen sült szarvas szelet hercegnő burgonyával és erdei gyümölcsraguval. Pápán, a Villa Classica séfje készített el nekem ezt az őszi különlegességet. Természetesen a konyhán nincs idő recepteket írogatni, de Bódi Tünde, aki mindezt tálalta, segített ebben is nekem! A most következő étekben az ősz minden íze ott lapul, és alig várja, hogy kibontsa magát a számban!
Szeleteld fel a szarvashúst, klopfold ki, ízesítsd ízlésed szerint, majd érleld olajos pácban lehetőség szerint két napig.
A hercegnő burgonyához készíts előírás szerint tojásos burgonyapépet, töltsd habzsákba, majd kis habcsók kinézetű halmokat nyomja ki, és szalamander alatt pirítsd meg. Teheted kizsírozott, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe is. ( Séfünk szerint kapható mirelit verzió is, amit csak olajban kell kisütni, és az is nagyon finom!)
Az erdei gyümölcsragut úgy készíted, hogy vízbe teszel cukrot, citromlét, és összeforralod. Hozzáadod a tetszés szerinti erdei gyümölcsöket, majd amikor felforrt, vízzel kikevert keményítővel „behúzod”, ahogy a mester mondta.
Most már csak a szarvas érkezik: a szeleteket hirtelen megsütöd, és csak fordítás után sózod! Jöhet a tálalás! Nézd ezt a harmóniát! Bámulatos!
Hozzászólás zárolva.