Csokimousse – szexisen!
Farsangra ajánlom a csábító blogger, Déri Szilvi kiváló édességét! Addig kísérletezett vele, amíg fel nem találta az elronthatatlan típust, miután épp akkor fuccsolt be a nasival, amikor anyósjelöltjét várta! Ez többé nem fordulhat elő, és most már te is belevághatsz bátran! A Házisáfrány szakácskönyvében még számos remek receptet találsz!
Hozzávalók:
- 200 gr jó minőségű étcsokoládé
- 50 gr vaj
- 100 gr habtejszín
- 5 cl eszpresszó kávé (elhagyható)
- 5 tojás
- 150 gr cukor
- ½ vanília kikapart belseje, vagy 1 kk vanília kivonat
- csipet só
- Olvaszd a csokoládét a vajjal vízgőz fölött. Ha kávét is teszel a mousse-ba (az intenzívebb ízek érdekében), azt is öntsd ide.
- Válaszd szét precízen a tojásokat.
- Tedd a sárgákat tálba, add hozzá a cukor 2/3-át, míg világossárga nem lesz a színe, majd add hozzá a felolvasztott csokoládés masszát.
- Verd fel a tejszínt és óvatosan keverd a csokoládés krémhez.
- Tiszta, zsírtalan tálban verd a fehérjéket a sóval kemény habbá. Óvatosan adagold bele a maradék cukrot és verd tovább.
- Forgasd a tojáshabot lazán a csokoládés krémbe, majd töltsd tálkákba és tedd hűtőszekrénybe, míg ki nem fagy.
- A csokoládémousse-t gazdagíthatod néhány evőkanál illatos likőrrel, fahéjjal, csilivel, mézeskalács fűszerkeverékkel, rózsaborssal, levendula kivonattal, bármivel, ami szerinted passzol a csokoládé mellé, így még izgalmasabbá teheted a desszertedet!
Isteni recept, és ha tetszett neked is, tudj meg többet a szexis házisáfrányról!
Hozzászólás zárolva.