Csokis pop cake sütés nélkül
Ki hallott már a pop cake süteményekről? A pop cake legnagyobb előnye, hogy sütés nélkül is elkészíthető, olyan mint egy modernizált kókuszgolyó pálcikára szúrva. De most el is mondjuk pontosan, hogyan készül.
A pop cake elnevezés már önmagában is jókedvet sugall. Elnézve ezeket a pálcikás finomságokat, pedig még inkább erősödik bennünk ez az érzés. Az elkészítésük sem igényel túl nagy hozzáértést és rendkivül változatos módozatai léteznek.
Csokis pop cake sütés nélkül
Hozzávalók (20 darabhoz):
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
150 g piskóta
50 g dió
4 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaó
1 teáskanál mézeskalács fűszer
50 g vaj szobahőmérsékleten
200 g mascarpone
A mázhoz:
200 g étcsokoládé
80 g vaj
A díszítéshez:
liofilizált gyümölcsök
apróra zúzott pisztácia
Elkészítés:
A piskótát és a diót helyezzük egy turmixgépbe és keverjük össze, majd öntsük egy tálba és adjuk hozzá a porcukrot, a kakaót és a fűszereket. Keverjük össze alaposan. Adjunk hozzá vajat és mascarponét a laza keverékhez. Addig keverjük, amíg tömör masszát nem kapunk. Hagyjuk hűlni a hűtőben legalább 30 percig. Közben a vajat és a törött
csokoládét vízfürdőben megolvasztjuk. A kihűlt tésztából formázzunk golyókat, és helyezzünk bele egy nyalókás rudat , vagy hurkapálcikát a közepükbe. A nyalókákat áztassuk be a csokimázba, és fedjük be a választott díszítéssel. Ha elkészültek egy éjszakára vagy legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük őket.
Hozzászólás zárolva.