Darázsfészekbe nyúltunk
Hozzávalók:
a töltelékhez:
- 15 dkg cukor
- 15 dkg őrölt mandula
- 15 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 késhegynyi faféj
Elkészítés:
A tésztához valókat egy tálban összedolgozzuk, és annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy rétestésza jellegű állaga legyen. Két bucira osztjuk, és mindkettőt félujjnyira nyújtjuk. A töltelék „alkatrészeit” jól összedolgozzuk, és megkenjük vele a tésztalapokat. Egyenként feltekerjük, mint a rétestésztát, majd a hengereket ujjnyi vastagra vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket lefektetve, egymás mellé. Közepesen meleg tepsiben félig sütjük, ekkor 2 dl tejjel óvatosan leöntjük, majd pirosra sütjük. Tálaláskor szórjuk meg vaníliás porcukorral.
Hozzászólás zárolva.