Diókrém
Nem is gondolnád, hogy dióból pár perc munkával ennyire finom krémet lehet készíteni, igaz? Pedig nem csalás, nem ámítás, percek alatt kész az ízletes diókrém, amit péksüteményre is kenhetsz, palacsintába is tölthetsz.
Hozzávalók:
1 marék dió
1 evőkanál kókuszvirág cukor
Elkészítés:
A diót betesszük a sütőbe megpirulni. Leggyakrabban úgy csinálom, hogy amikor sütök valamit, és kiveszem a sütőből, lezárom a melegítést, és még azzal a lendülettel beteszem a diót egy tepsiben. Néhány perc alatt kész, akkor sem kell aggódni, ha kicsit odakapna, mert akkor karamellesebb íze lesz a diókrémnek.
A megpirult diót egy evőkanál kókuszvirág cukorral beteszem a kávédarálóba és megdarálom. Addig darálom, míg krémszerű lesz. Közben lehet, hogy egyszer-kétszer meg kell rázni, illetve kanállal össze kell kavarni, hogy egyenletesen megdarálódjon.
Nagyon finom kenyérre kenve.
Hozzászólás zárolva.