Diós fejessaláta gasztrohősösen
Elsőre mindenkinek valami nagyon drága dolog, külföldi alapanyagok jutnak eszébe, ha egy kis különlegességre vágynak, pedig pofon egyszerű, hazai alapanyagokból is tudsz friss, kreatív és nagyon egészséges fogást összedobni. A Felelős Gasztrohős Alapítvány legújabb kampányával éppen erre szeretné felhívni a figyelmet.
Hozzávalók:
- ½ tk só
- 1 ek sherry ecet
- 3 ek dióolaj
- 1 db kisebb lilahagyma
- 3 ek dió
- fejessaláta (megmosva, külső levelek eltávolítva, torzsája kivágva)
Elkészítés:
Az ecetben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az olajat és addig keverjük amíg egy egységes öntetet nem kapunk. A lilahagymát apróra felvágjuk, és hozzáadjuk az öntethez. 15 percig állni hagyjuk, hogy a hagyma elveszítse erejét. A diót egy serpenyőben megpirítjuk, majd kisebb darabokra aprítjuk. Egy salátástálba helyezzük a salátaleveleket, meglocsoljuk az öntettel és megszórjuk a pirított dióval.
Ezt a remek receptet Vida Katának, a Babramegy blog szerzőjének köszönhetjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.