Facebook hozzászólás
98

Diós, mazsolás töltött alma – farsang farkára

Az almás finomságok mindig népszerűek, főleg ha egy farsangi buliról, vagy gyerekzsúrról van szó. Ez a diós, mazsolás desszert még a legegyszerűbb vasárnapi ebédet is felejthetetlenné teszi. De akár a farsangot is elbúcsúztathatjuk vele…

Nem csak az íze, a látványa is nagyszerű

Hozzávalók:

  • 1 kg édes alma (kb. 6 darab)
  • 10 deka darált dió
  • 5 deka mazsola
  • 50 deka cukor
  • 1 citrom leve
  • 125 ml víz
  • 125 ml tejszín
  • 6 darab meggy

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és hegyes késsel kiszedjük a magházukat. A mazsolát forró vízbe beáztatjuk, hogy megpuhuljon, majd a darált diót hozzáadjuk a leszűrt mazsolához.Egy szélesebb edényben 125ml vízben felforraljuk a cukrot, és kb 1o percig magas hőfokon főzzük.Addig kevergetjük, amíg sűrű szirupot nem kapunk, majd hozzáadjuk a citrom levét. A szirupba belerakjuk az almákat, időnként megfordítjuk őket, hogy egyformán puhuljanak. (kb 1o-15 perc).
Az almákat tányérra rakjuk, és megvárjuk amíg kihűlnek, míg a szirupot a legalacsonyabb hőfokon továbbra is a tűzön hagyjuk. A kihűlt almákat a diós mazsolával megtöltjük, majd ráöntjük a meleg szirupot. Ismételten hűlni hagyjuk, majd tejszínnel tálaljuk és mindegyikre egy-egy szem meggyet (esetleg diót) teszünk.

A sütés nélküli mogyorósszeletünk is nagyon népszerű! Kóstoltad már?



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!