Dögös focaccia – ahogy a Divin Porcelloban sütik
Izgalmas borkóstolókon vehetnek részt azok az újságírók, akik rendszeresen elmennek a Wineglass Sajtóklub bemutatóira. Velem együtt gyakorló, de borra nem specializálódott tollforgatókat ismertetnek meg a borkultóra különlegességeivel. Havonta járunk be képzeletben egy-egy borvidéket. Általában a budapesti Divin Porcelloban kóstolgatunk, és a remek borok mellett falatozgatunk is. Annyira finomak a helyben sütött olasz kenyérfalatkák, hogy legutóbb megkerestem Németh Péter konyhafőnököt, hogy árulja el Nektek a titkot! Íme, ez a recept! Nem fogtok csalódni!
Hozzávalók:
- 4dl langyos víz
- 50 gr élesztő
- 140 gr olívaolaj
- 20 gr só
- 15 gr cukor
- 600 gr liszt
Elkészítés:
Tégy mindent egy tálba a só és a liszt kivételével. Morzsold bele az élesztőt, dolgozd össze, és hagyd pihenni 20 percig. Most jöhet bele a liszt és a só. Gyúrd össze, hogy a tészta olyan „nyákás” állagú legyen. Letakarva hagyd pihenni 30 percig. Ezalatt két-háromszorosára dagad. Zsiradékkal kenj ki vagy sütőpapírral bélelj ki egy tepsit. Öntsd bele a tésztát, és kézzel egyenletesen nyomkodd szét. Légkeveréses sütőben 160 fokon 45 perc alatt süsd készre. Kockázd fel, és kínálhtod is! Jó étvágyat, Jó borozgatást!
Hozzászólás zárolva.