Epres, fehér csokis, kókuszos poharas krém málnazselével
Ugye szilveszterkor sem szeretnél állandóan kalóriákat számolni? Ma már gyártanak olyan élelmiszerporokat, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, viszont magas fehérje- és rosttartalommal rendelkeznek. A most következő ünnepi recept például könnyen elkészíthető, ötletes, és Dudás Lili fitneszedző, életmód tanácsadó ajánlja figyelmetekbe!
Hozzávalók a tésztához:
- 6 adagoló kanál epres-fehér csokis muffin alap
- annyi víz, hogy összeálljon laza tésztává
Hozzávalók a krémhez:
- 2 tasak Fehér csokis-Kókuszos Shake & Wait
- 4 dl víz
Hozzávalók a zseléhez:
- 25 dkg mirelit málna
- 2 ek eritrit
- 2 ek víz
- 6 g porzselatin vagy ennek megfelelő lapzselatin beáztatva
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral, vagy kend ki zsiradékkal. Alaposan keverd össze a Scitec Shake & Wait-et a vízzel (ne a csomagolás szerint készítsd el, hanem a hozzávalókban jelzett vízmennyiséggel), és tedd félre.
Keverd össze a tészta hozzávalóit és simítsd a tepsibe. 10 perc alatt süsd készre, majd borítsd lapos felületre hűlni. Közben készítsd el a málnazselét: a málnát keverd össze az eritrittel és a vízzel, forrald fel, hagyd pár percig rotyogni, majd turmixold le és passzírozd át. Kb. 1 dl málnapürét kell, hogy kapj, ehhez 6 g porzselatin szükséges. Ha más mennyiséget kapsz, akkor ennek megfelelően változtass az arányokon.
A pohárnak megfelelő méretű karikákat szúrj ki a tésztából. Helyezz egy tésztakarikát a pohár aljára, kanalazz rá a Shake & Wait pudingból, borítsd be újabb tésztakarikával, kanalazz rá krémet, majd fedd be egy harmadik karikával, végül önts rá a málnazseléből. Tedd a hűtőbe kb. 1 órára dermedni és tálald.
Hozzászólás zárolva.