Epres muffin
Egy igazi tavaszi, primőr gyümölccsel készült muffin. Ilyenkor még drága az eper, a muffin tésztáját viszont olcsóbb lisztekből készítettük, hogy kissé kiegyenlítődjenek a költségek. Ez a muffin egyébként puha gyümölcskompótokkal is elkészíthető, szúrjunk a közepükbe egy darabka őszit, körtét, amink van.
Hozzávalók
15 dkg barna rizsliszt / fehér is jó, de a barnában több a rost
6 dkg tápiókaliszt
2 egész tojás + 1 sárgája
15 dkg eritritol
1/2 csomag sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
csipet só
0.5 dl olaj / olvasztott kókuszzsír
1 citrom leve + héja
16 szem friss eper + 20 dkg az öntethez
Elkészítés
1. Keverjük össze a száraz hozzávalókat.
2. Verjük fel egy kicsit a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá az olajat, a citrom levét és héját, vaníliát.
3. A száraz hozzávalókhoz fokozatosan adjuk hozzá a nedveseket.
4. Adagoljuk a masszát a formákba, de csak félig töltsük meg azokat, mert a muffinok jelentősen felpúposodnak.
5. Minden muffin közepébe szúrjunk be egy egész szem epret.
6. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt sül, de tartsunk tűpróbát.
7. Amíg a muffinok sülnek készítsük el az öntetet (el is maradhat)
Az epret kicsit törjük össze, de maradjanak benne fél/egész szemek, keverjük el a cukorral és főzzük fel. Ha szeretnénk egészen a karamellizálódásig főzhetjük. Mi ezt nem tettük, mert nagyon szeretjük az eper kifőtt levét.
Hozzászólás zárolva.