Facebook hozzászólás
1 292

Erdélyi fokhagymaleves

Nem egy klasszikus fokhagymaleves kerül a tányérokba, hanem egy kicsit savanykás, könnyeden kapros ízvilág jelenik meg, ami egy igazi tartalmas levest eredményez.

Erdélyi fokhagymaleves, Kép: husimado-eger.blog.hu
Kép: husimado-eger.blog.hu

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg sertés comb
5-8 dkg füstölt szalonna
2 ek sertészsír
1 fej fokhagyma
2 dl tejföl
1 ek liszt
1,5-2 dl savanyú uborkalé
1 ek fagyasztott kapor
só és bors

Elkészítés:
Első lépésként a sertéscombot nagyjából egyenletes, apró kockákra vagdosom, majd szalonnát kockázok, és a fokhagymákat is megpucolom. Egy lábasban a szalonna kockákat elkezdeni lepirítani, majd egy kis sertés zsírt is teszek a szalonnák mellé. A megsózott, megborsozott húskockákat a lábasba dobálom, majd kicsit előpirítom. Fedőt teszek az edényre, a húsok egy kis levet eresztenek, miközben kifehérednek. Mindeközben a mozsárban összetöröm a fokhagyma gerezdeket, amik azután mehetnek a húsok mellé.

Amint a húsok és a fokhagymák is előpirultak, azután felöntöm az edényt vízzel – aminél arra kell törekedni, hogy a folyadék bőven ellepje a húsmennyiségünket. Innentől foglalkozhatunk mással, ugyanis most addig nem lesz dolgunk, amíg a hús meg nem puhul.

Amint már úgy érezzük, hogy megpuhultak a sertéscomb kockák – jöhet a kapros habarás. A lisztet, a tejfölt és a kaprot egy edényben csomómentesen összekeverjük, majd hőkiegyenlítést végzünk, vagyis a levesből merőkanállal egy-egy adagot a habarásba teszünk. Ezt is  összedolgozzuk, majd a kapros habarás mehet is a levesbe.

Egy nagy pohárnyi uborkalevet öntök még a leveshez – majd rottyantok rajta egyet, és kész is vagyunk.

Lyoni sertésszelet
Egy szép szelet sertéscomb, rajta aranybarnára sült hagymakarikák, ez a lyoni sertésszelet, mely kombináció klasszikusnak mondható, és egyáltalán nem bonyolult az elkészítése.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!