Facebook hozzászólás
2 169

Eredeti kanadai csokis muffin

Remélem, nem dobtad ki a karácsonyfáról leszedett csokidíszeket! Itt az ideje az „újrahasznosításnak”! Torontóban tanultam a muffin sütésének rejtelmeit. Kanadai barátnőm ezt igazán remekül készítette. A sütőformákat is tőle kaptam jó 15 évvel ezelőtt. Azóta is remekül dolgoznak a konyhában. Csak az eredeti recept mértékegységeit kellett lefordítanom, és más indulhat is a munka! Vágj bele!       

Hozzávalók:

Csokis muffin deszka lapon, minyonos papírban, Kép: pexels
Kép: pexels
  • 250 ml (160 g) liszt
  • 10 ml (8 g) sütőpor
  • 2,5 ml (3 g) só
  • 125 ml (115 g) porcukor
  • 120 ml tej
  • 60 ml olvasztott vaj vagy margarin
  • egy marék apróra tört csokidarabka

Elkészítés:

Végy egy mélyebb tálat, és keverd benne össze az úgynevezett száraz összetevőket. Verd fel a tojást. A tejhez add hozzá a vajat, majd a tojást. Add a folyékony belevalókat a szárazhoz, és lazán keverd össze! Aranyszabály: Nem szabad túlkeverni!!! Ehhez a tésztához add az összetört csokit, egy-két mozdulattal ezt is keverd hozzá, hogy mindenhova jusson a csikoból! A 12 (vagy 2×6) lyukas muffin-formába tény egy-egy minyonpapírt, majd arányosan oszd el benne a tésztát. Nem kell, hogy tele legyenek a kis formák! Ha kész, mehet is a 170 fokos sütőbe! Úgy 20-25 perc alatt kész! Egyszerűen mennyei! Az a legfinomabb, hogy amikor frissen kóstolod, a kicsit nagyobb csokidarabok még egy picit folyósak! Nagyszerű! Próbáld ki! Jó étvágyat!

Bíborcsók Valentinra!
Nem csalás, nem ámítás, lassan mára igazi helyet szerzett magának a Valentin-nap a naptárunkban! Ki így, ki úgy próbál egy kis boldogságot csempészni szerette napjába február 14-én. Nos ez a recept egy igazi Valentin-napi muffin-recept!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!