Eredeti kanadai csokis muffin
Remélem, nem dobtad ki a karácsonyfáról leszedett csokidíszeket! Itt az ideje az „újrahasznosításnak”! Torontóban tanultam a muffin sütésének rejtelmeit. Kanadai barátnőm ezt igazán remekül készítette. A sütőformákat is tőle kaptam jó 15 évvel ezelőtt. Azóta is remekül dolgoznak a konyhában. Csak az eredeti recept mértékegységeit kellett lefordítanom, és más indulhat is a munka! Vágj bele!
Hozzávalók:
- 250 ml (160 g) liszt
- 10 ml (8 g) sütőpor
- 2,5 ml (3 g) só
- 125 ml (115 g) porcukor
- 120 ml tej
- 60 ml olvasztott vaj vagy margarin
- egy marék apróra tört csokidarabka
Elkészítés:
Végy egy mélyebb tálat, és keverd benne össze az úgynevezett száraz összetevőket. Verd fel a tojást. A tejhez add hozzá a vajat, majd a tojást. Add a folyékony belevalókat a szárazhoz, és lazán keverd össze! Aranyszabály: Nem szabad túlkeverni!!! Ehhez a tésztához add az összetört csokit, egy-két mozdulattal ezt is keverd hozzá, hogy mindenhova jusson a csikoból! A 12 (vagy 2×6) lyukas muffin-formába tény egy-egy minyonpapírt, majd arányosan oszd el benne a tésztát. Nem kell, hogy tele legyenek a kis formák! Ha kész, mehet is a 170 fokos sütőbe! Úgy 20-25 perc alatt kész! Egyszerűen mennyei! Az a legfinomabb, hogy amikor frissen kóstolod, a kicsit nagyobb csokidarabok még egy picit folyósak! Nagyszerű! Próbáld ki! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.