Ezt a lilát nem felejted!
Indiából származik a padlizsán. Ez a pompás, lila termésű növény hozzánk török közvetítéssel került. A neve is így ismert nálunk: török paradicsom. Az egyébként tojásgyümölcsként is emlegetett növénynek számos, remek elkészítési módja van. Folyton újító keresztlányom a minap ezzel a recepttel lepett meg! Próbáljátok ki! Érdemes!
Hozzávalók – 4 éhes szájhoz:
- 2 padlizsán
- 0,5 kg paradicsom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- chili
- só, bors
- friss oregano – 1-2 kis ágacska
- friss bazsalikom – 6-8 levél
- tészta (kis alakú)
- parmezán vagy grana padano
Elkészítés:
Közben a paradicsomokat leforráztam, meghámoztam, és kis kockákra vágtam. A bazsalikomot, oregánót, hagymát, fokhagymát és chilit felaprítottam. Először egy serpenyőben olíva olajon a hagymát félig megpirítottam, hozzáadtam a fokhagymát és chilit, utána a paradicsomot, bazsalikomot, oregánót, sót, borsot, egy pici vizet, esetleg pici vajat (nem margarint), parmezánt, és félig lefedve beforraltam. Amin megsült a padlizsán, egy kanállal kikapartam a belsejét, kicsit összetörtem és hozzáadtam a paradicsomos szószhoz. Összeturmixoltam, mártás sűrűségűre forraltam, és a megfőtt tésztát belekevertem.
Ezek után már lehet tálalni reszelt parmezánnal, vagy, a tésztát vissza lehet tölteni a padlizsán héjába megszórni parmezánnal, és olajjal vékonyan kikent tepsiben további 10-15 percig sütni. (Én már nem töltöttem vissza, de így is finom lett!)
Annak, aki nagyon szereti a padlizsánt, íme, itt egy másik jó kis diétás recept!
Hozzászólás zárolva.