Facebook hozzászólás
223

Ezt a lilát nem felejted!

Indiából származik a padlizsán. Ez a pompás, lila termésű növény hozzánk török közvetítéssel került. A neve is így ismert nálunk: török paradicsom. Az egyébként tojásgyümölcsként is emlegetett növénynek számos, remek elkészítési módja van. Folyton újító keresztlányom a minap ezzel a recepttel lepett meg! Próbáljátok ki! Érdemes!    

Így kezdődik…

Hozzávalók – 4 éhes szájhoz:

  • 2 padlizsán
  • 0,5 kg paradicsom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • chili
  • só, bors
  • friss oregano – 1-2 kis ágacska
  • friss bazsalikom – 6-8 levél
  • tészta (kis alakú)
  • parmezán vagy grana padano
És ilyen lesz…

Elkészítés:

A padlizsánt hosszában félbe vágtam, bekockáztam, alaposan megsóztam, és fél órára vágott felével lefelé fordítottam. Ezután jól megmostam, kinyomkodtam belőle a vizet, és a vágott felével lefelé fordítva egy tepsibe tettem, a 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütöttem.

Tudtad?
100 g padlizsán mindössze 24 kcal, és 0 koleszterin! Magas a C-vitamin tartalma, gazdag karotinban és ásványi sókban! Már a középkorban négyfélét termesztettek a spanyolok!

Közben a paradicsomokat leforráztam, meghámoztam, és kis kockákra vágtam. A bazsalikomot, oregánót, hagymát, fokhagymát és chilit felaprítottam. Először egy serpenyőben olíva olajon a hagymát félig megpirítottam, hozzáadtam a fokhagymát és chilit, utána a paradicsomot, bazsalikomot, oregánót, sót, borsot, egy pici vizet, esetleg pici vajat (nem margarint), parmezánt, és félig lefedve beforraltam. Amin megsült a padlizsán, egy kanállal kikapartam a belsejét, kicsit összetörtem és hozzáadtam a paradicsomos szószhoz. Összeturmixoltam, mártás sűrűségűre forraltam, és a megfőtt tésztát belekevertem.

Ezek után már lehet tálalni reszelt parmezánnal, vagy, a tésztát vissza lehet tölteni a padlizsán héjába megszórni parmezánnal, és olajjal vékonyan kikent tepsiben további 10-15 percig sütni. (Én már nem töltöttem vissza, de így is finom lett!)

Annak, aki nagyon szereti a padlizsánt, íme, itt egy másik jó kis diétás recept!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!