Facebook hozzászólás
231

Ezzel a recepttel hús nélkül is jóllakhatunk

Itt a tavasz, végre friss kerti zöldségeket fogyaszthatunk, amelyek még azoknak is kedvet csinálnak a kizárólag zöldségekből készült ételekhez, akik el sem tudják képzelni, hogy hús nélkül is jól lehet lakni.

Párolt zöldséges tál

Hozzávalók:

25-25 deka zöld spárga, fehér spárga és zöldbab,

1 csomag hónapos retek,

1 gerezd fokhagyma,

1 csokor zöldpetrezselyem,

2 evőkanál snidling,

1 evőkanál balzsamecet,

3 evőkanál olívaolaj,

ízlés szerint só, bors.

Elkészítése:

a feldarabolt spárgákat és a zöldbabot sós vízben rövid ideig roppanósra megfőzzük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívát, majd 1-2 percre beletesszük a zúzott fokhagymát, a vékony csíkokra szelt retket és az apróra vágott snidlinget, végül a leszűrt spárgát és zöldbabot. Néhány perc alatt összepároljuk, sóval, borssal ízesítjük. Tálba rakjuk, majd összeforgatjuk a balzsamecettel és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Nem csak önálló fogásként, sült, párolt húsok mellé körítésként is tálalható.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!