Fácánsaláta
Ez a recept hat éhes szájhoz elegendő. Különösen az ínyenceknek, és az őszi ízek kedvelőinek ajánlom! Színes falevelek, doromboló kályhák, egy kis kényeztetés… Nekem ezt jelenti ez a saláta!
Hozzávalók:
- 1 db fácán
- 20 dkg burgonya
- 2 tojás
- 2 tojás sárgája
- 15 dkg zeller
- 20 dkg alma
- 10 dkg petrezselyemgyökér
- 5 dkg sárgarépa
- 2 g fekete bors
- 3 dkg mustár
- 1 dl fehérbor
- 1 dl olaj
- 2 citrom leve
Elkészítés:
Tedd fel a fácánt a petrezselyemmel, a sárgarépával, a zellerrel és kellő mennyiségű sóval főzni. A pucolt krumplit és a két egész tojást szintén felteszed főzni. Ha a burgonya puha, a tojás meg kemény, megpucolod, -hámozod, és kockára vágod. Ha a fácán is puha, leszeded csontjáról, és mellette főtt zöldségekkel valamint a vöröshagymát szintén kockára aprítod. Öntsd le az olajjal, a citromlével, a mustárral, a fehérborral és a két sárgájával. Ha még kell, megsózod, és az egészet jól összekevered.
Kínálhatod pirítóson, kávéscsészével formálva kúp alakban, tojásszeletekkel, céklával díszítve… „és valahány név a naptárban”… A fantáziádra bízom! Nagyon szexi előétel egy vacsihoz! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.