Facebook hozzászólás
357

Farsangi krémes rumpuncs

Alig ért véget a karácsonyi és a szilveszteri dorbézolás, máris itt a farsang! Általában többet eszünk a szokásosnál, és az ilyenkor fogyasztott alkoholos italoknak, nassolnivalóknak, aszalt gyümölcsöknek is igen magas a kalóriatartalma. Érdemes tehát egy picit változtatni a recepteken, hogy „karcsúsítóbban” kerüljenek az asztalra! 

Válts alacsonyabb energiatartalmú vagy energiamentes édesítőszerekre, amelyek számottevő kalória-bevitel nélkül nyújtják az édes íz élvezetét! Emellett figyelj oda a napi többszöri étkezésre, hogy ne egy-két alkalommal edd degeszre magad! Farsangkor bulizz nyugodtan, de mindig szánj időt egy kiadós téli sétára vagy más, mozgással járó szabadtéri programra!

Nos, itt a „bűntelen” krémes rumpuncs nyolc farsangoló „szomjazónak”!

Hozzávalók: 

Tejszínhabverő feje kiemelve a felvert tejszínhabból, Kép: pixabay
Kép: pixabay
  • 4 közepes tojás
  • 12 gr édesítőszer-granulátum
  • 1/2 tk frissen reszelt szerecsendió
  • 1/2 ek kukoricakeményítő
  • 550 ml tej
  • 100 ml rum, vagy 1 tk vaíliakivonat
  • 100 ml tejszín
Elkészítés:

Válaszd szét a tojásokat. Keverd habosra a sárgájukat, majd add hozzá az alacsony kalóriatartalmú édesítőszer-granulátumot, a szerecsendiót és a kukoricakeményítőt. Most alaposan keverd össze. A tejet melegítsd fel majdnem forrásig, majd levéve a tűzről állandóan keverve fokozatosan add hozzá a tojások sárgáját. Ezután tedd vissza a tűzre és főzd kevergetve addig, amíg besűrűsödik és krémessé válik. Add hozzá a rumot (vagy a vaníliakivonatot) Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni! Ezalatt verd kemény habbá a tojások fehérjéjét majd forgasd bele a kihűlt krémbe! Add hozzá a felvert tejszín háromnegyedét, öntsd poharakba, majd jól hűtsd le!

Tálaláskor díszítsd a tetejét a félretett tejszínhabbal és egy kevés reszelt szerecsendióval!

(Adagonként így „csak” 193 kcal. Ez a hagyományos recepthez képest adagonként 45 kcal-val kevesebb kalóriát tartalmaz. Ez még 30 kcal-val tovább csökkenthető, ha rum helyett vaníliakivonatot használsz!)

Ezt is nézd meg, farsangolás fánkkal!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!