Főtt füstölt pulykacomb különlegesen elkészítve
Miért ajánljuk? Mert nemsokára itt a húsvét, és mert ez a recept, bár a hagyományos sonka és tojás szerepel benne, picit eltér a megszokottól. A hús kiváló fehérjeforrás, és vitaminokat is tartalmaz, ám bármilyen füstölt húsról azt állítani, hogy egészséges, merész – és persze hamis – kijelentés lenne, hiszen a tartósításához használt tekintélyes mennyiségű só mellett a füstöléses eljárásról sem lehet ezt állítani.
Almapüré elkészítése: a meghámozott almát kis kockákra vágjuk, lábasba tesszük, a borral és egy kevés vízzel felöntjük, cukorral, citromlével, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük, majd lefedve 15 perc alatt puhára főzzük, pépesítjük, kihűtjük.
További különleges recepteket és szép ételfotókat talál a Konyha & Fürdő magazin tavaszi számában. Keresse az újságárusoknál!
A cikk a Piac & Profit magazin 2011 áprilisi számának NHD mellékletében jelent meg.
Hozzászólás zárolva.