Facebook hozzászólás
290

Friss tavaszi tojásos nokedli P&P módra

Kolléganőim változatlanul elbűvölnek a receptjeikkel. A csapat pénzügyi- és titkárságvezetője, Polákovics Zsófia már a párját is bevonta az alkotásba. Az ő közös, különleges fogásukat ajánlom figyelmetekbe!

Hozzávalók négy éhes szájhoz:

Tojásos nokedli fejes salátával, Kép: Polákovics Zsófi
Kép: Polákovics Zsófi
  • 1/2 kg liszt
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 2 ek langyos olaj
  • 1,5 ek kacsazsír
  • ízlés szerint tejszín
  • 1,5 ek reszelt Grande Padano
  • só, víz

 

Elkészítés:

Keverd össze a tejet, két tojást és az olajat. Add hozzá a lisztet, és annyi vizet, hogy könnyű tésztát kapj, vagyis se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Akkor lesz a legjobb, ha közvetlenül a kifőzés előtt kevered össze! Nokedliszaggatóval lobogó, forró sós vízbe szaggatod. Várd meg, míg feljönnek a víz tetejére a kis galuskák. Leszűröd, majd hideg vízzel leöblíted. Egy nagyobb serpenyőbe teszed a kacsazsírt, és megfuttatod rajta a nokedlit. Közben összekevered a két tojást pici sóval, tejszínnel és a reszelt Grande Padanoval. Ráöntöd a nokedlire, rottyan egyet, néhány perc és kész is! Közben az ecetes, cukros salátalét is dobd össze, tépkedd bele a megmosott fejes salátát, és tálalhatsz!

A nokedlinak számtalan fajtáját ismerjük. Itt egy másik recept is! Próbáld csak ki!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!