MEDITERRÁN REGGELI
Fritatta, vagyis olasz rántotta, sütőben sütve
A fritatta könnyű állagát a hozzáadott tejszínnek és a sütőben, egyenletesen, minden oldalról kapott hőnek köszönheti. Van, aki meghatározza a tojás-tejszín arányt, de működik megérzésre-szemre elve is.
Hozzávalók:
- 4-5 virsli
- 5 tojás
- 2-3 dl tejszín
- só
- bors
- olaj
- és egy olyan serpenyő, amit sütőben használhatunk (pl. fémnyelű)
Elkészítés:
A virslit felkarikázom, és egy kis olajon lepirítom a serpenyőben. A tojást habosra keverem egy kis sóval és borssal, majd hozzáadom a tejszínt. Ráöntöm a virslire, és kis lángon addig sütöm, míg a széle láthatóan megsült, a közepe viszont remegős. Ekkor leveszem a tűzről, és 160-170 C°-ra előmelegített sütőbe teszem, és sütöm 12-15 percet, amíg a közepe is átsül. Látni lehet ahogy nő a térfogata!
Puha fehér kenyérrel és házi savanyúsággal tálalom.
Brokkolis-krémsajtos-sonkás tészta Max konyhájából
Már megszokhattuk, hogy Max imád a brokkolival dolgozni. Ez most egy igazán hangulatos recept, és még annak is ízleni fog, aki nem annyira kedveli ezt a zöldséget. Nosza, töltsünk egy pohár sört vagy rozét, és indulhat a munka!
Hozzászólás zárolva.