Fürjtojásos ropogós
Égzengés ellen is jó a fürjtojás – állítják bennfentesek. Mondjuk, ezt még nem próbáltam, de az biztos, hogy nagyon egészséges! Sokan egyenesen kúraszerűen használják. Ezt a receptet salátával, párolt rizzsel, kis majonézzel szoktam tálalni. Rendkívül ízletes, különleges! Nem marad el a hatás!
Hozzávalók:
- 60 dkg darált csirkehús
- 24 + 6 db fürjtojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 6 dkg finom liszt
- 2 kk friss, reszelt gyömbér
- 2 ek apróra vágott metélőhagyma
- 2 kk dijoni mustár
Elkészítés:
Tíz percig főzzük a 24 fürjtojást. A húst alaposan összkeverjük a mustárral, a hagymával, a gyömbérrel.
A tojáskákat megpucoljuk, lisztbe, a húsos masszába, a kissé felvert „+6” tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk. A gombócokat forró olajban hirtelen kisütjük. Gyorsan kell dolgozni, nehogy a tojásokban lebomoljanak a vitaminok! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.