Gazdag lélekmelegítő saláta
A hűvösebb tavaszi napokon sem kell megtörnünk a diétánkat, a most következő saláta ugyanis nem csak melegen fogyasztandó, de egészséges is. Kicsit több idő kell hozzá, mint más salátákhoz, de a végeredményt látva elmondhatjuk: megéri!
2 szál petrezselyemgyökér,
2 fej lilahagyma,
2 piros kaliforniai paprika,
1 db cukkini,
1 db padlizsán,
3 evőkanál extra szűz olívaolaj,
2 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál bazsalikomos pesto,
2 evőkanál fenyőmag,
só, darált bors,
8 szelet kecskesajt.
Elkészítése:
Mossuk meg alaposan a zöldségeket, a petrezselyemgyökeret tisztítsuk meg. Vágjuk nagyobb cikkekre a lilahagymát, és falatnyi darabokra a többi zöldséget. Tegyük egy nagy tálba az összes zöldségdarabot, majd csorgassuk meg olívaolajjal. Reszeljük rá a fokhagymát, daráljunk rá borsot és az egészet jól keverjük össze. Tegyünk sütőpapírt egy nagy tepsire vagy sütőlapra, majd borítsuk rá a bepácolt zöldségeket. Forró, előmelegített sütőben 180 fokon süssük körülbelül fél órán keresztül. Sütés közben keverőlapáttal néhányszor forgassuk át. Míg a zöldséget a sütőben pirulnak, szórjuk egy száraz serpenyőbe a fenyőmagot, majd állandóan rázogatva pirítsuk aranysárgára. Fenyőmag helyett használhatunk egész szemű tisztított diót, vagy héj nélküli tökmagot is. Ha a zöldségek szépen megpirultak, vegyük ki őket a sütőből, és várjunk, míg kissé kihűlnek. Kanalazzuk rájuk a bazsalikom pestót, és óvatosan forgassuk össze vele a zöldségeket. Szervírozzuk üveg salátástányérokra, tetejére kevés olívaolajban hírtelen megpirított kecskesajtot tálaljunk.
Hozzászólás zárolva.