Gombás galuska
Sokan szeretik a sztrapacskát, de ez egy kicsit-nagyon-teljesen más! (Hol van a sztrapacskában gomba? Hm?) Ez egy kicsit turbós ebből a porból, mert a hagyományos krumplireszelés híve vagyok, de most ez jött elő virtuális dobozomból. Nem leszel vele sztárszakács, de mindenki a lábaid előtt hever majd! Megéri?
Hozzávalók:
- 50 dkg daragaluskapor
- 3 dkg kedvenc ételízesítődből
- 15 dkg gomba hagymán megdinsztelve
- 15 dkg gomolyasajt
- 25 dkg gomolyatúró
- 8 dkg olaj
Elkészítés:
A daragaluskaporból 2,5 dl vízzel kikeverjük a galuskák alapanyagát. Hozzáadjuk az ételízesítőt, majd a hagyományos módon kiszaggatjuk, és kifőzzük a galuskákat. Kiolajozott tepsibe vagy jénaiba rakjuk a felét, rámorzsoljuk a gomolyatúrót, rá a gombát, majd jön a többi galuska. Tetejét megszórjuk a gomolyasajttal, és 15 perc alatt forró sütőben készre sütjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.