Grillezett kézműves sajtok salátaágyon
Ezt egy tipikusan nyári ételnek szokták kínálni, de bizony remek ez egy könnyű vacsorához, vagy az őszi napsütésben egy teraszon! Nos,nemrég Tapolcán, a Malom-tó környékén kóstoltuk meg. Remek sajtokat kínáltak! Nem csoda,a környéken több kiváló műhely is dolgozik.
Körülbelül 2-3 szelet sajtot számolj fejenként. Ha van rá mód, válassz különböző sajtokat, hogy még gazdagabb legyen az ízharmónia! Mindössze kis fifika kell hozzá, hogy teljes legyen a végén az élvezet!
Tehát legalább 2 cm-es darabokat szelj! Fontos, hogy a kiszemelt sajtokat szépen lehessen vágni! Zsírtartalmuk se legyen magas, mert sütés közben szétmegy az egész. Elő most egy száraz teflonos serpenyővel. Semmilyen zsiradék vagy egyéb nem kell bele, csak maga a sajtszelet! Minél zsírosabb egy sajt, annál forróbbnak kell lennie a serpenyőnek. Éppen ezért egyszerre csak egyféle sajtot tegyél bele. És most jön a „kézügyesség”: hagyd békén a sajtot, ha már ott van. Legalább kb. fél percig ne nyúlj hozzá, csak ezután kukkants alá, hogy kialakult-e már a sült kéreg rajta? Csak ezután fordítsd meg! És már kész is!
A zöldségágy bármi lehet, de a dresszing elkészítésekor – már ha ilyet szeretnél – gondolj arra, hogy egyes sajtok sósabbak, mások kevésbé! Amikor idáig eljutottál, már csak egy finom hideg sört kapj ki a hűtőből,és jöhet az élvezet!
Hozzászólás zárolva.