Facebook hozzászólás
431

Grillezett padlizsán joghurtos tahinivel

Déri Szilvia Főzni szexi című könyvének újabb, remek receptjét osztom meg veletek. A padlizsán megunhatatlan, a szupermarketekben, nagyobb zöldségeseknél mindig kapható télen is! A hozzávaló történetet nem mondom el, keressétek csak meg! A lényeg, hogy télvíz idején, nagy hóban, ha nem maradhatsz a pasidnál, mert másnap műt, lehetőleg a saját kocsiddal próbáld el elhagyni a dicstelen (pár)harc terepét!

Ha nem ismernéd, a gránátalma melasz a gránátalma édesen savanykás, besűrített leve, a Közel-Kelet balzsamecete, imádni fogod! A Tahini azaz szezámpaszta az egyik kedvenc alapanyagom, és a humusz nélkülözhetetlen összetevője. Arab és gourmet fűszereseknél be tudod őket szerezni, de néha még hiperekben is kapni, a nemzetközi alapanyagok részlegén.

Hozzávalók 6 éhes szájhoz: 

Joghurtos padlizsan fehér tányéron gránátalmamagokkal, Kép: Kövesdi Réka
Kép: Kövesdi Réka
  • 2-3 padlizsán
  • 2 dl görög joghurt (ha nincs, ezúttal jó a sima is)
  • 2 ek tahini, azaz szezámpaszta (beszerezhető bármelyik arab vagy sima gourmet boltban)
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek gránátalma melasz
  • 2 ek citromlé
  • 1 ek apróra vágott petrezselyem
  • 3 ek olíva olaj
  • 1-2 ek pirított fenyőmag
  • 2 ek gránátalma mag
Elkészítés:
  1. Vágd a padlizsánt 1,5 cm vastag szeletekre. Sózd meg és várd, míg kiengedi a levét.
  2. Töröld szárazra minden szelet felszínét és serpenyőben, egész kevés olajon pirítsd mind a két oldalukat aranybarnára. Papírtörlővel itasd fel a felesleges olajat róla.
  3. Készíts öntetet a melasszal, citromlével, apróra vágott fokhagymával és olíva olajjal. Sózd ízlés szerint.
  4. Forgasd meg benne a padlizsánokat.
  5. Keverd a joghurtot a tahinivel és ha kell, sózd. Csorgasd a padlizsánra.
  6. Szórd meg a petrezselyemmel, pirított fenyőmaggal, esetleg gránátalma maggal, de tehetsz rá még kevés paprikát vagy római köményt is.

Jó étvágyat!

Ha kedveled a gránátalmát, itt egy másik recept!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!