Grillezhető sajt készítése otthon
Egy ilyen pillanatok alatt grillezhető sajt nagyon jól tud jönni, ha munka után fáradtan hazaesünk. Zöldségekkel, előre megfőzött gabonákkal pillanatok alatt készíthetünk belőle vacsorát, de elkápráztathatjuk vele a vendégeinket is. Frissen, melegen a legjobb.
Hozzávalók:
5 liter tej (kecske/tehén), ha lehet, házi tejet vásároljunk
6 evőkanál ecet
só ízlés szerint
fűszerek, zöldek amilyet és amiket szeretünk
Elkészítés:
Tegyük fel a tejet forrni. . Amikor felforrt, tegyük hozzá az ecetet. A tej pillanatok alatt összemegy. Várjunk, amíg a folyadék kihűl egy kicsit, ilyen mennyiségű forró tejjel nehéz dolgozni.
Egy szitába tegyünk egy gézszerű textildarabot, legjobb a tetra babapelenka, ezen keresztül szűrjük le, válasszuk szét a túrót és a savót. Mi a savó egy részét eltettük a hűtőbe, és levesek ízesítéséhez használtuk.
A szitában visszamaradt túrót átöntjük egy tálba és megsózzuk, ha használunk fűszereket, most jött el a pillanat, hogy megfűszerezzük a masszát. Visszakötjük a gézszerű textilbe. Jól kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet. A batyunkat felakasztjuk egy fakanál nyelére a mosogató fölé, és egy éjszakán át lecsöpögtetjük.
Hozzászólás zárolva.