Gyömbéres jegeskávé citromsorbettel Tuncsitól
Ismét összemérték tudásukat egy nálunk is jól ismert nemzetközi kávéházlánc hazai baristái, hogy újragondolják a kávézás élményét. Olyan finomságokat kellett készíteniük, amilyeneket kis gyakorlással bárki elkészíthet otthon is. Tuncsi fagyis kávéja pillanatok alatt kész egy finom grillebéd frissítő lezárásaként.
Hozzávalók 500 ml limonádé elkészítéséhez:
- 54 g durvára őrölt kanyai vagy más afrikai citrusos kávé
- 10 g gyömbér
- 1 doboz citromsorbet
- 1 tálca jégkocka
- 1 dugattyús kávéfőző
- 1 üvegkancsó
Elkészítés:
Helyezzük a kávét és a nagyobb darabokra vágott gyömbért a dugattyús kávéfőzőbe, majd öntsük fel forró vízzel. Hagyományos kávéfőző birtokában tegyük a nagyobb darabokra vágott gyömbért egy teafűtartóba, majd egy üvegkancsóba. Öntsünk rá két adag frissen főzött presszókávét és 4 dl forró vizet. Hagyjuk állni 4 percig. A poharakba helyezzünk 2-3 jégkockát és ízlés szerint citromsorbetet, majd öntsük rá az elkészült gyömbéres hosszúkávét. Egészségünkre!
Hozzászólás zárolva.