Facebook hozzászólás
60

Gyorsan és finomat vacsorára – „spanyol” omlett

Hogy miért hívom spanyol omlettenek? Mert ott ettem először ilyet, egy szállodában, és így tettem el a recepttáramba.Tartalmas reggelinek, gyors ebédnek, könnyű vacsorának is ízletes és tartalmas fogás az alábbi recept:

 

Hozzávalók: (1-2 főre, attól függően, milyen étkezésre készítjük)

250 gr. fagyasztott hasábburgonya, feldarabolva

1 kis fej apróra vágott hagyma, vagy 3-4 szál újhagyma (vastagságtól függően)

4 tojás

2 evőkanál tej

1 csapott mokkáskanál só

 Bors, ízlés szerinti mennyiségben

Elkészítés:

Tegyük a burgonyát egy kis olajjal kikent jénai, vagy porcelán sütőtálba és tegyük be a mikro-grillbe. Süssük 6 percig pirító (grill) funkción.

Majd tegyük hozzá a hagymát és süssük tovább 3 percig, közben egyszer keverjük meg.

Ezalatt verjük fel a tojást és keverjük össze a tejjel, adjuk hozzá a sót és a borsot.

Öntsük a tojásos keveréket a tálba és süssük 2-3 percig pirító fokozaton. Kész is, és tálalhatjuk!

Készítsünk hozzá valamilyen gyors salátát, vagy csak egyszerűen karikázzunk fel 1-2 szem paradicsomot, vagy retket, vagy kígyóuborkát.

Tippek:

– ha az omlettet aranybarnán szeretjük, süssük tovább 3-4 perccel

– ha még gazdagítani akarjuk, akkor tegyünk rá néhány vékony karika paradicsomot, szórjunk rá reszelt sajtot, amikor a tojás már megmerevedett, és úgy süssük tovább.

– mivel mindent összeszámolva is 15-20 perc az elkészítés, akár a munkahelyen is elkészíthetjük, ha van külön konyha, és benne mikro-grill a dolgozóknak.

– Egy családi, vagy baráti társasággal tartott ebéden, vacsorán előételként is feltálalhatjuk, a paradicsomos, sajtos verziót, kicsit megdekorálva a tálat friss paradicsommal, zöld fűszerekkel.

Jó étvágyat kívánunk!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!