Halas krumplislepényem
Minden halkonzervet imádok, kivéve a paradicsomosat! Az valahogy nem jött be. EGÉSZEN EDDIG! Most akadtam rá anyukám receptjére, és máris másként a látom a paradicsomos halkonzerv jövőjét – nálunk! Remélem, Nálatok is! Jó étvágyat!
Hozzávalók két éhes szájhoz:
- 1 doboz paradicsomos halkonzerv
- ½ kg krumpli
- 1 db tojás
- 1 kk reszelt citromhéj
- 1 kk őrölt bors
- 2 ek liszt
- só ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Hámozd meg a krumplit, majd reszeld le a robotgép nagyobb lyukú dobján. Add hozzá mindenestül a paradicsomos halat, a felvert tojást és a fűszereket. Most jöhet a liszt is, keverd át, majd várj, pihentesd 10 percig. Olajozott evőkanállal fél ujjnyi forró olajba szaggass galuskákat a halas masszából. Kicsit lapogasd is meg, hogy lepény formája legyen. Ha már az alja szép színű, óvatosan forgasd át! Tartármártással, párolt rizzsel tálald, és adj hozzá friss salátát is! Isteni!
Hozzászólás zárolva.