Háromhagymás, sajtmártásos spagetti
Ó, a spagetti! Csak ne lenne olyan finom… és hízlaló… Állítólag azért kell fogkeményre főzni, mert az al dente módra főzött tésztának – főleg, ha durum lisztből készült – keményítőlánca elágazó szerkezetű, így lassabban tudja a szervezet lebontani, és lassabban emelkedik meg a vércukorszint.
Hozzávalók:
1 csomag 4 tojásos spagetti
2 fej lilahagyma
6 gerezd fokhagyma
6 szál zöldhagyma
10 dkg rukkola
3 evőkanál olívaolaj
20 dkg tejszínes krémsajt
só
őrölt fehér bors
Elkészítés:
Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. A lilahagymát vékony fél karikára, a zöldhagymát durvára vágjuk, míg a fokhagymát összezúzzuk. Az olajon megfuttatjuk a lila- és zöldhagymát, majd rátesszük a fokhagymát, elkeverjük, és kevés vizet öntünk hozzá. Rákanalazzuk a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk. A tésztát bő, sós forró vízben kifőzzük a tasakon leírt ideig, majd szűrjük, és öblítés nélkül összekeverjük a raguval. A tésztához keverjük a rukkola leveleket, majd tálalunk. Ízlés szerint tehetünk a tetejére reszelt sajtot.
Elég ránézni erre a fotóra, hogy az embernek beinduljon a nyáltermelése. Szerinted milyen tésztát látsz a fotón? Ha érdekel a válasz – és persze az elkészítés módja -, kattints a képre! A továbbiakért nem vállalok felelősséget…
Hozzászólás zárolva.