Házi hamburger – ez az igazi!
Aki szereti a hamburgert, azt nemigen lehet meggyőzni arról, hogy ne egyen ilyet, akár a gyorséttermekben is. De minek oda menni, ha egyszer otthon még finomabbat és pont olyat tudunk csinálni, ami épp az ínyünkre való? Itt van hát egy hamburger-alaprecept, amit aztán úgy formálhatsz kedvedre, ahogyan csak jól esik!
Hozzávalók
(10 adag)
● fél kiló darált marhahús
● 2 vöröshagyma.
● egy fél doboz madársaláta
● 2 paradicsom
● 5 deka parmezán
● 10 zsemle
● 3 teáskanál mustár
● étolaj
● só, bors
Elkészítése
A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra szeleteljük. Kevés olajon serpenyőben kicsit pirítjuk, majd kiszedjük az olajból. A darált húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, a sót és a borsot, és jól összekeverjük. A masszából 10 húspogácsát formázunk, és a serpenyőben mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük. A paradicsomot és a salátát megmossuk, lerázzuk róluk a vízcseppeket. A paradicsomot felkarikázzuk. A parmezánt sajtvágóval forgácsokra szeljük. A kettévágott zsemlék aljára először két szelet paradicsom kerül, erre egy húspogácsa, majd jönnek a hagymakarikák, a madársaláta, a parmezánforgácsok és végül a zsemle teteje.
● Érdemes hamburgert készíteni akár egy nyár esti összejövetelre is, és akkor jól jöhet egy szép nagy fatál, amelyre felhalmozva gusztusosan tálalhatod a húsos zsömléket.
Most egy szóló tálat és egy szettet ajánlunk, amelyhez 6 tányér is tartozik.
A tál ára 1.250 forint, a tál+tányérok készleté pedig 6.190 forint.
Sokféle dolgot lehetne még ajánlani a hamburgerkészítéshez – például remek húsvillákat –, nézz körül az Életforma Shopban!
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.