Hétvégi szuper és könnyű menüsor
A nyári melegben nem vágyunk nehéz ételekre és a szervezetünket is feleslegesen terhelnénk velük. Helyettük friss, könnyű, vitamindús és tápláló menüt érdemes készíteni. Például ilyet.
Harcsacsíkok gombás-zöldséges tésztaágyon
Hozzávalók: 1 darab főzőhagyma, 1 kisebb cukkíni, padlizsán hasábokra vágva, gomba cikkekre vágva, bébirépagolyók, 20 deka csíkokra vágott harcsa, só, őrölt bors, olívaolaj, 2 deci főzőtejszín, 25 deka penne rigate tészta.
Elkészítése: a szeletekre vágott hagymát olívaolajon megfonnyasztjuk, majd a hozzáadott szeletelt zöldségeket közepes lángon félpuhára pirítjuk, mellétesszük a fűszerezett harcsacsíkokat, és az egészet készre pároljuk. Az előre megfőzött rigate tésztát hozzáadjuk, tejszínnel és fehérborral dúsítjuk. Sóval, őrölt borssal, friss kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük, tálaláskor parmezánnal ízesítjük.
Ricottás gyümölcsrizs reszelt lime-mal ízesítve
Hozzávalók: 20 deka rizs, 4 deci tej, 2 kanál cukor, 1 kanál vaníliás cukor, pici vaj, 3 deci 30 százalékos cukrozott tejszín, 1 darab lime, 10 deka ricotta túró, pici fahéj, összesen 30 deka friss eper, magozott cseresznye, kockára vágott sárgadinnye és ananász.
Elkészítése: a rizst vízben félpuhára megfőzzük, majd hozzáöntjük a tejet, készre főzzük, kihűtjük. A kevés cukorral habnak felvert tejszínhez hozzáadjuk a ricottát, majd a lime reszelt héjával, cukorral, vaníliás cukorral, pici őrölt fahéjjal ízesítjük. Keverőtálban a tejszínt, a rizst és a gyümölcsöket laza mozdulatokkal összekeverjük. Előhűtött kehelyben, friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
A menüsor a kőbányai Zila vendéglőben készült.
A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2010/2. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.