Facebook hozzászólás
401

Hogyan tartsd frissen az élelmiszereket, hogy ne kelljen kidobni?

Összegyűjtöttük, melyek a legjobb praktikák a zöldségek, gyümölcsök és húsok frissen tartására, hogy semminek se kelljen a kukában landolnia.

élelmiszer tárolás
A zöldségeket előfőzve fagyaszd le! (Fotó: depositphotos.com)
Fagyasztás

A szalámifélék 2 hónapig, a darált hús 4 hónapig, a hússzeletek, halfilék, és a csirke fél évig őrzik meg a minőségüket a fagyasztóban. A zöldségeket előfőzve fagyaszd le, a gyümölcsöket pedig megmosva, felszeletelve. Hogy megóvd őket az elszíneződéstől facsarj rájuk citromlevet!
Fontos, hogy a fagyasztást minél gyorsabban végezzük, a kiolvasztást pedig minél lassabban. A lassú fagyasztással sok kis jégkristály keletkezik, amelyek roncsolhatják az étel szerkezetét. Kiolvasztani pedig azért kell lassan, hogy az élelmiszer megtartsa az állagát.

Extra tipp

Ha fagyasztást igénylő ételeket vásárolsz, vagy húsféléket, esetleg nem tartós tejet, párizsit, felvágottat, a lehető leggyorsabban kell szállítanod őket, vagy hűtőtáskába tenned minél hamarabb. Egyszerűbb, ha előre megtervezed a bevásárló körutad, és az élelmiszereket utoljára veszed meg, ugyanis megfelelő hűtőtáskában is csak egy órányi utazást  bírnak ki ezek az élelmiszerek minőségromlás nélkül.

Ezt is olvasd el!

Többet veszünk, többet dobunk ki





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 462

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!