MINDENT A HELYÉRE
Ide tegyétek az élelmiszereket a hűtőben
A jó idővel megérkeznek a háztartásokba a szezonális hazai zöldségek és gyümölcsök is, de továbbra sem szükséges naponta bevásárolni a zsenge hozzávalókért. A megfelelő tárolással sokáig frissen tarthatók a zöldségek, a húsok és az alapvető élelmiszerek is. A FAO jelentése szerint a világban megtermelt élelmiszerek közel egyharmadát dobják ki 1 , a tudatos felhasználás így a pazarlás elleni küzdelemben is segít.
TEJBEN, VAJBAN
- A tejtermékeket nem ajánlott a hűtő ajtórekeszeiben tartani, mert a nyitogatás miatti hőmérsékletváltozástól gyorsabban megromolhatnak Az ideális hely az alsó vagy középső polc, a hátsó falhoz közelebb, ahol egyenletes hidegben lehetnek. A vajat a nyári hőségben hűtőben, míg az év többi napján szobahőmérsékleten érdemes tartani, a könnyebb felhasználhatóság érdekében. Sokak kedvencei a különleges sajtok, amelyek akár egy kiadós reggeli részeként vagy desszertként is fogyaszthatók. Ahhoz, hogy ne száradjanak ki, a szakértők szerint a műanyag- vagy alufóliába csomagolás helyett zsírpapírban és egy műanyag zacskóban érdemes a sajtokat a hűtőbe tenni, de ekkor is elkülönítve az olyan erős ízű és illatú termékektől, mint például a citrusfélék, mert könnyen megváltoztathatják egymás ízét.
Forrás: Samsung
Hozzászólás zárolva.