Facebook hozzászólás
503

MINDENT A HELYÉRE

Ide tegyétek az élelmiszereket a hűtőben

A jó idővel megérkeznek a háztartásokba a szezonális hazai zöldségek és gyümölcsök is, de továbbra sem szükséges naponta bevásárolni a zsenge hozzávalókért. A megfelelő tárolással sokáig frissen tarthatók a zöldségek, a húsok és az alapvető élelmiszerek is. A FAO jelentése szerint a világban megtermelt élelmiszerek közel egyharmadát dobják ki 1 , a tudatos felhasználás így a pazarlás elleni küzdelemben is segít.

 

TEJBEN, VAJBAN

  • A tejtermékeket nem ajánlott a hűtő ajtórekeszeiben tartani, mert a nyitogatás miatti hőmérsékletváltozástól gyorsabban megromolhatnak  Az ideális hely az alsó vagy középső polc, a hátsó falhoz közelebb, ahol egyenletes hidegben lehetnek. A vajat a nyári hőségben hűtőben, míg az év többi napján szobahőmérsékleten érdemes tartani, a könnyebb felhasználhatóság érdekében. Sokak kedvencei a különleges sajtok, amelyek akár egy kiadós reggeli részeként vagy desszertként is fogyaszthatók. Ahhoz, hogy ne száradjanak ki, a szakértők szerint a műanyag- vagy alufóliába csomagolás helyett zsírpapírban és egy műanyag zacskóban érdemes a sajtokat a hűtőbe tenni, de ekkor is elkülönítve az olyan erős ízű és illatú termékektől, mint például a citrusfélék, mert könnyen megváltoztathatják egymás ízét.

Forrás: Samsung





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!