Facebook hozzászólás
476

Így savanyítok én lila hagymát

Egyszerűen imádom ezeket a vastagfalú csatos üvegeket. Remekül használom mindenféle tárolásra. Ilyenbe szűröm le a sült libamájat, vagy a kovászos uborkát, és már mehet is a hűtőbe! Már az pompás, ahogy az ételek rám mosolyognak a polcokról. Ehhez az őszi-téli recepthez is ajánlom. Még tálaláskor is pompásan néz ki! Bár megérte volna a nagymamám, akitől ezt a receptet is tanultam!  

Savanyított lila hagymám a hűtőben, Kép László Márta
Savanyított lila hagymám a hűtőben, Kép László Márta

Hozzávalók: 

  • 1 fej lila hagyma
  • 125 ml almaecet
  • 1, 5 tk tengeri só
  • 1 ek kristálycukor
  • 250 ml felmelegített víz

Elkészítés:

Válassz egy nagy lila hagymát. Pucold meg, vágd karikára, majd szedd szét a szeleteket. A félliteres csatos üveget öblítsd át, és öntsd bele az almaecetet. (Nagyim még hagyományos ecettel készítette!) Add hozzá a sót és a cukrot. (Én tengeri sót használok, mert rájöttem, hogy úgy valahogy lágyabbak az ízek!) Ha elolvadtak, rakd bele a hagymakarikákat. A vízzel feltöltjük, és már csattanhat is a zár! A jól záródó tető azért is olyan praktikus, mert most egy picit össze kell rázni. Körülbelül egy óra múlva már össze is értek az ízek. Add sültekhez, esti szendvicsekhez. Ha csak később használod, tedd a hűtőbe!

Burgonyasaláta csodás lila hagymával
Nálunk a burgonya minden formája az elsők között szerepel! (Nem véletlen! A férjem kereskedelmi hajón volt tengerész, és annyi rizst szállított, hogy ma gyakorlatilag rá se tud nézni!) Ezt a salit mindketten szeretjük, mert például a hétvégeken, hideg sültek mellé elképesztően finom, de kaláccsal reggelire is különleges! Itt a recept!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!