Íme Magyarország legjobb cukrászdái
A Dining Guide negyedik éve értékeli az Év Cukrászdája Díjjal Mihályi László váci desszertszalonját, a Mihályi Patisserie-t, amely az ország legjobb cukrászdáinak listáján és a legjobb vidéki cukrászdák listáján is első helyen szerepel.
Bergmann Cukrászdák
Az ikonikus balatonfüredi cukrászdák a Bergmann család vállalkozásaként működnek, már 1992-es érkezésük óta. Klasszikus nagypolgári kávéházak, desszertszalonok hangulatát idézik a cukrászdák, a jól ismert klasszikusokkal, remek minőségben. Az ismert süteményeken felül saját kreációkkal is készülnek. A vendégek szerint Magyarország egyik legjobb, ha nem a legjobb krémesét árulják Bergmannék, sokak kizárólag a Bergmann krémesért érkeznek, akár messzebbről is.
DesszertNeked formációk
A Desszert.Neked története egy újlipótvárosi szuterénben kezdődött, és egy ékszerdobozszerű, modern, oldott hangulatú, franciás üzletben csúcsosodott ki a Paulay Ede utcában, amely azóta is a város egyik vezető újhullámos cukrászdája. Bár kezdetben kifejezetten a tarte-oknak, macaronoknak éltek, mára a franciás monodesszertek átvették az uralmat a pultban.
Dolcissima
Davide Deligo olasz pályájának fontos állomásai voltak a pékműhelyek, a kínálatban ezért megannyi péksütemény szerepel: cornetto és focaccia is. A cukrászda szinte minden olasz régió kedvencei közül tart egyet-egyet, de mégis felülreprezentáltabbak a déli édességek. A szicíliai cannolo, az utánozhatatlan nápolyi sfogliatelle, az emblematikus babá al rhum is Olaszországba kalauzol, ahogy a többi sütemény és fagylalt is emlékezetes marad.
Gerbeaud
A Gerbeaud Kávéház nemzetközileg ismert, legendás vendéglátóhely, ahol egyszerre fontos a tradíció őrzése és az innovációra való törekvés. A cukrászok újító szellemben vezetik a Gerbeaud műhelyét, hogy a népszerű klasszikusok a lehető legszebb formájukban kerülhessenek tányérra. A Ház csak a legjobb minőségű alapanyagokkal dolgozik, és tartja a lépést a legmodernebb technológiákkal is.
Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
Karl Harrer egykor Ausztria legfiatalabb cukrászmestere volt. Az első soproni üzletet 1995-ben nyitotta, a csokoládéműhely pedig nagy népszerűség mellett 2009 óta üzemel. Ez utóbbiban csokoládékóstolókat is rendeznek. A kitűnő minőségű Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda hűen képviseli az ígéretét, amely a tudáson, a tapasztalaton és a magas színvonalon alapszik.
Hozzászólás zárolva.