Facebook hozzászólás
652

Íme Magyarország legjobb cukrászdái

A Dining Guide negyedik éve értékeli az Év Cukrászdája Díjjal Mihályi László váci desszertszalonját, a Mihályi Patisserie-t, amely az ország legjobb cukrászdáinak listáján és a legjobb vidéki cukrászdák listáján is első helyen szerepel.

Az idei Audi-Dining Guide Étteremkalauz szokás szerint a legjobb cukrászdákat is számba vette.
Nagy öröm, hogy ezúttal is jó pár vidéki helyszín került a Top10-be, és új szereplő is van, a sokak által már jól ismert és nagyon kedvelt gyenesdiási Mónisüti. A legjobb idén is a váci Mihályi Patesserie lett, de a hagyomány kedvelőinek sem kell szomorkodniuk, mert a patinás Auguszt és Gerbeaud természetesen most is a listán van. A listák további része nem rangsor, a helyek betűrendben követik egymást.

Top 10 cukrászda az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauza szerint:

  • Mihályi Patisserie
  • Auguszt József Cukrászdája
  • Bergmann Cukrászdák
  • DesszertNeked Formációk
  • Dolcissima
  • Gerbeaud
  • Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
  • Kollázs Brasserie & Bar Patisserie
  • Málna The Pastry Shop
  • Mónisüti

Top 10 vidéki cukrászda az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauza szerint:

  • Mihályi Patisserie
  • Apátsági Rege Cukrászda
  • Bergmann Cukrászdák
  • Desszertem
  • Édes Piros Desszertvilág
  • Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
  • Kiss-Virág Cukrászda
  • Mónisüti
  • Sakura Cukrászda és Reggeliző
  • Százéves Cukrászda
Mihályi Patisserie

A Mihályi Patisserie 2021-ben ünnepelte a 13. születésnapját. Az alapító Mihályi László a francia cukrászati stílus magyarországi megteremtője, úttörője, amit képvisel a cukrászatban, az páratlan és előremutató az országban, a cukrászdájának hosszú évek óta töretlen a sikere. A desszertek választékában megtalálhatóak a tökéletesen elkészített magyar klasszikusok, a mára már ikonikussá vált Dobos desszert, vagy a “Csík” somlói, a Rákóczi túrós és az Eszterházy Art Cafe, A repertoár részét képezik a formabontó megvalósítások, például a nagyon sikeres, ma már 10 éves Barangoló desszert, a francia és olasz inspirációk, mindez csúcsminőségű alapanyagokból megvalósítva.

A Mihályi Patisserie az idei év nyertese (Fotó: Dining Guide)
Auguszt József Cukrászdája

Auguszt József Cukrászdája egy igazi állócsillag a hagyományos magyar cukrászdák egén. Az alapító, Auguszt Elek 1870-ben nyitotta meg első üzletét, a történet pedig még ma sem ért véget. A tradíciók követését és a folyamatos remek minőséget Auguszt József neve szavatolja. Családjának ötödik generációs cukrászmesterét tisztelhetjük a személyében. Ennek megfelelően a Fény utcai Auguszt cukrászda asztalainál valódi hazai klasszikus desszerteket kaphatunk, ugyanakkor az újításra való törekvés sem idegen Auguszt Józseftől.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!