Kapros-mazsolás sertésborda
Pikáns ízesítéssel készítettünk finom vasárnapi ebédet. Friss kapor még van a kertben, mazsola a fűszeres dobozban, s mindezekhez betársult még a citromlé is. Fantasztikus ízharmóniába kerültek a karajszeletekkel.
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj
- 2 evőkanál zsír vagy olaj
- 2 csomag friss kapor
- 1 evőkanál liszt
- 1,5 tejföl
- fél citrom leve
- 3 deka mazsola
- ízlés szerint cukor, só,
- 1,5 deci csontlé
Elkészítés:
A kivert karajszeleteket besózzuk, enyhén borsozzuk, majd kevés zsiradékban hirtelen elősütjük, és sütőedénybe rakjuk. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a lisztet, beleszórjuk a finomra vágott kaprot, és néhány perc párolás után a csontlével mártás sűrűségűre főzzük. Sóval, citromlével, cukorral és mazsolával ízesítjük. Végül belekeverjük a tejfölt, és ráöntjük a hússzeletekre. Megszórjuk reszelt sajttal, és 10 percig forró sütőben összesütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.