Kapros-tejfölös uborkaleves
No, kérem, ismét egy olyan dolog amit már régóta őrizgetek a kis agyamban. Figyelgetem ki, hogy készíti, szeretik-e a nagyvilágban, mennyire és milyen klasszikus módozatai vannak, meg ilyesmi… – írja Steffel Csaba. Az Őrülten Jó Ételek szerzője végre elkészítette saját variációját – természetesen saját értelmezésemben. Megpróbálta hidegen, melegen, és a végén azt mondta: EZ TUTI! …és végre egy leves ami ropogós!!!
Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka
- 15 dkg csemegeuborka
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 pohár tejföl
- 2 ek liszt
- friss kapor
- bors, só
Elkészítés:
A csemegeuborkát apró kocákra vágjuk. A vöröshagymát, felaprítjuk, és olívaolajin üvegesre sütjük, hozzáadjuk a csemegeuborkát, és még 1-2 percig pirítjuk. Ezután megsózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, és bő 1 liter vízzel felöntve, szép lassan felforraljuk. Amíg a levesünk felforr, a kígyóuborkát hosszában félbevágjuk, egy teáskanállal kikaparjuk a magrészét a húsát pedig szintén, apró kockákra daraboljuk.A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, amivel besűrítjük a levesünket. A friss kaprot aprítunk, és a kígyóuborka kockákkal együtt a forró levesbe keverjük. Melegen és hidegen is kitűnő leves!
Hozzászólás zárolva.