Facebook hozzászólás
303

Karácsonyi kuglóf

Ha nem sikerült a bejgli, vagy ha valami mással is szeretné meglepni családját az ünnepekre, süssön karácsonyi kuglófot. A Multi-Pay decemberi hírlevelében megjelent ínycsiklandó sütemény három hétig biztonságosan eláll, de kizárólag becsomagolva, 5-6 fokon. Folyamatosan lehet belőle szeletelni, de mindig vissza kell csomagolni! Jó étvágyat kívánunk!

Hozzávalók:

20 dkg vaj (nem margarin!),

14 dkg kristálycukor,

10 dkg rétesliszt,

10 dkg finomliszt + 1 evőkanál liszt,

3 egész tojás,

3 dkg aszalt gyümölcs vegyesen, tetszés szerint,

3 dkg étcsokoládé vagy főzőcsokoládé,

3 dkg dió vagy mogyoró,

1 citrom reszelt héja és leve,

1 mokkáskanál só,

1 zacskó sütőpor;

Kuglófforma kikenéséhez vaj és liszt.

Előkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítem. A kuglófformát kivajazom és belisztezem. A liszteket és a sütőport összekeverem. Az aszalt gyümölcsöket, a nagyon apró darabokra tört csokoládét és a durvára darált diót az 1 evőkanál liszttel alaposan összekeverem.

Elkészítés:

A vajat a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a sóval habosra keverem.  Ezután egyenként belekeverem a tojásokat, majd hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet. Addig keverem, amíg habos, egynemű tömeg nem lesz a keverékből. Végül a lisztes, gyümölcsös, csokoládés diót óvatosan beleforgatom. A masszát beleöntöm a kikent formába, a tetejét egyenletesre simítom, és a 200 fokos sütőbe tolom. 10 perc múlva 160 fokra visszaveszem a lángot, és további 30-35 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy a közepe is átsült-e. (Ha a tűn már nem ragacsos a tészta, el is készült.) A sütőből kiveszem, néhány percig még a formában hagyom a megsült kuglófot, majd rácsra borítva hagyom, hogy teljesen kihűljön. Ezután fóliába csomagolva a hűtőszekrényben tárolom.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!