Karalábé és levese szeretettel
Egy jó kis tartalmas leves, így egyszerűen, mint a hétköznapokon, nincs benne semmi különleges, pláne nem extra… (talán csak egy kis szeretet Steffel Csaba szerint. Igen itt a karalábé szezonja, fogjunk gyorsan hozzá!
Hozzávalók:
- 25 dkg pulykamell
- 35-40 dkg karalábé
- 10 dkg sárgarépa
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 dl tej
- 5 dkg apró tészta
- 1 csapott ek kristálycukor
- 1 tk köménymag
- tárkony
- vaj
- só
Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítjuk és egy kanlányi vajon üvegesre pirítjuk, közben hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát is, és egy teáskanálnyi köménymagot; kevergetve. Addig pirítgatjuk, amíg a répa kicsit kiadja a színét és a kömény szépen kipattog (5-6perc).
Aztán jöhet a felkockázott pulykahús, sózzuk és szintén, egy 5-6 percig pirítjuk, pároljuk „saját levében”.
Közben a karalábét is kockákra daraboljuk, majd a húsos alap közé dobjuk. Felöntjük legalább 1,2 liter vízzel, és felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a száraz tésztát, szükség szerint sózzuk, tárkonnyal ízesítjük és készre főzzük, amikor már minden szépen megpuhult, illetve az utolsó 1 percben beleöntjük a tejet, beleszórjuk a cukrot és még egyet forralunk rajt.
(A tésztát külön is kifőzhetjük, de minek annyit koszolni 🙂 ?)
Hozzászólás zárolva.