Facebook hozzászólás
1 216

KARCSÚSÍTÓ MAXTÓL

Karfiol steak, hamis aioli mártással

Kalandozás a mentes, könnyedebb világba! Ez is rendezvényre, vendégeknek készült, és fel is került a táblás ajánlatok közé. Azt mondták a húsmentes étkezést folytató vendégeim, hogy általában grillezett zöldséget (nem tudom, miért hívnak egy olajozott rostlapon/serpenyőben meggyalázott zöldséget grillezettnek, ahol mondjuk előtte egy termetes marha steak készült), vagy párolt zöldséget tudnak enni. Opció lehet még a saláta is. A húsmentes étkezés okai lehetnek egészségügyi, vallási, vagy a leggyakoribb a „fejbenvan a baj”. De tudni kell kezelni, és tudjuk, legjobb vendég a hálás vendég. Tehát akkor íme: a karfiol steak. Max konyhája ezt is tudja!

karfiol steak, Kép: maxkonyhaja
Kép: maxkonyhaja.hu

Hozzávalók:

Hamis aioli mártáshoz:

  • 3-4 evőkanál növényi olaj (napraforgó, repce, kukorica)
  • 2-3 evőkanál joghurt
  • 1-2 főtt tojás
  • só, bors

Elkészítés:

1.Melegítsük elő a sütőt 125-130 fokra. Vágjuk fel a karfiolokat ujjnyi szeletekre, sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon, közepes energián, pirítsuk meg a nagyobb karfiol szeleteket, oldalanként 2-3 perc alatt. Tegyük, mellé a kisebb darabokat forgassuk meg az olajban, majd tegyük be a sütőbe 10-12 percre.

  1. A mártáshoz a főtt tojássárgáját törjük össze, keverjük el a joghurttal, sózzuk és borsozzuk, majd lassan csorgatva az olajat, keverjük krémesre.
  2. Vegyük ki a serpenyőt a sütőből, a szójaszósszal és a paprikával forgassuk össze a karfiolt, pirítsuk még pár percet és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kíván hozzá: Max

Egy laza almás Max konyhájából

Egy laza almás, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Meséltem már arról, hogy kaptunk a sógoroméktól almát, de sokat az Alföldről. Leraktuk a garázsba, de kezdett romlani, úgyhogy el kellett használni. Született belőle egy kicsit karácsonyis kicsit max-os almás pite ( nem amerikai pite Max szerint ilyen a rothadó almák mentőöve. 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!